top of page

Az 6-os típus altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

Az 6-os típus altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Szeretek másoknak segíteni. Mindig figyelek rá, hogy másnak mire van szüksége és én önzetlenül ott termek. Akkor nem kattogok legalább azon, mi minden történhet még és fura mód ezekben a helyzetekben valahogy biztonságban érzem magam. Végtelenül bízom a barátomban, vagy aki közel áll hozzám. Vele hasonlóak a problémáink, senki nem próbál a másik fejére nőni. Nem szeretem a hatalmaskodókat, de azokat sem, akik tőlem függnek. Ők még ellenem is fordulhatnak, nem igaz? 

SZOCIÁLIS

Nagyon nem szeretem, ha slamposan jelenek meg - hát még a rakoncátlan tincseket! Ki tudnak kergetni a világból! Szeretem úgy összekészíteni a ruhatáramat, ha elutazom, hogy minden illeszkedjen mindenhez és bármilyen helyzetben kellően rendezett lehessek.

Családom felé kötelességeim vannak, ezt tudom, és nem felejtem el soha. Bár néha fárasztóak, mert nélkülem sokszor mintha levegőt sem tudnának venni. Az otthon az otthon, az nekem mindig a szülői ház lesz, akárhány éves is leszek. Volt már több kísérletem is arra, hogy kicsit távolodjunk, de hát a család az család...

SZEXUÁLIS

Erős vagyok és sokszor mondták már, hogy szép is. Szerencsére a közvetlen környezetemben is ilyen emberek vannak. Mondták már, hogy erőszakos is tudok lenni, de hát ha feladat van, hát feladat van. Vonzanak a veszélyes dolgok. Bár nem tudom, mi veszélyes abban, hogy valaki torreádor például. Inkább gyönyörű, amikor egy szép férfi egy szál vörös kendővel néz szembe a bikával! Vagy leugrani egy szakadékba egy szál gumikötélen. Be van biztosítva! Szeretem, ha a testem szépen ki van dolgozva. Na nem az izomtömeg a legfontosabb.
Inkább vonzódom a macsókhoz, a belevaló nőkhöz, mint a nyámnyila alakokhoz. 

bottom of page