top of page

A 2-es típus altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

A 2-es típus altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Sok éve dolgozom már a Főnöknek. Annyira mókás volt, mikor múltkor ő ment a bankba aláírni, képzeld, nem fogadták el az aláírását, mert csak azt ismerték, ahogy én írom alá. Hogy sokat dolgozom? Hát, kinek mi a sok? Igen, van olyan, hogy heti 7 napot, napi 12 órát, de az csak a nagy hajtások időszakában van. Hova is lenne nélkülem ez az ember! Igaz, meg is becsül. A múlt héten volt egy party, ahol elfogyott a szendvics már hatkor, többeknek nem jutott. De nekem félre volt téve kettő. Még szép!  Kinek, ha nem nekem? Nem volt ez mindig így, de elértem. 

SZOCIÁLIS

Azt élvezem a legjobban, mikor a főnök szabadságon van. Akkor én vagyok az úr az osztályon - de ezt meg is köszönik, mert akkor mindenkire figyelek, nem úgy, mint ő. Nincs olyan, hogy valaki kimarad a jóból. Múltkor is partyt szerveztünk - nincs otthon a macska cincognak az egerek alapon - és én az első körben tudtam, ki mit iszik, hiába vannak nyolcvanan. Figyeltem is rá egész este, hogy senkinek ne legyen üres a pohara. Ha szomjas, ha nem. De legyen a poharában!

SZEXUÁLIS

Bevallom, néha annyira vonzónak látom magam. És igen, aki engem választ, az igencsak jól jár, hiszen nagylelkű vagyok és odaadó, nekem a párom az első a világon! Hogy szeretek flörtölni? De hát ki nem szeret? Azt nehezen viselem, ha visszautasítanak. Tudod vágyom már egy olyan igazi, nagy szerelemre és mindent meg is teszek azért, hogy megtaláljam! Imádom a testi közelséget! Addig a legizgalmasabb, amíg be nem cserkészem. Na nem egy szerencsétlen flótásra vágyom, az én párom legyen erős!

bottom of page