top of page

2-es szárnyak vagy színezet

Don Richard Riso nyomán

Jellegzetesen egy alap típusba tartozunk, ám a színezet vagy egyes szerzők szerint "szárny" fontos, (sokszor ellentmondásos) elemekkel bővíti jellemünket. Mindenképp érdemes figyelembe vennünk magunk azonosításánál. Van, akinél nagyon erősen megjelenik, van, akinél alig érzékelhető. Van olyan álláspont - magam is ezt vallom -, hogy lehet jelen egyszerre mindkét szárny vagy színezet bennünk.

Ettől függetlenül mindenkinek van domináns szárnya vagy színezete, ami az Ennenagram körön a típusunk mellett elhelyezkedő két másik típus lehet. 

És igen, van különbség a 4-es színezetű 3-as és a 3-as színezetű 4-es között. Itt kezd igazán izgalmassá válni a rendszer. 

A színezetet vagy szárnyat angolul W-vel jelölik a "wing" kifejezés után. Jómagam Sz-el jelölöm, ami szerencsére magyarul jelölheti a színezete vagy akár a szárnyat is.

Imádom a magyar nyelvet! 

Above the Clouds

2Sz1

Ma 14 interjúm volt. Tudom, ez talán sok, de egyszerűen nincs ember a csomagoló osztályon, nagyon el vannak szegények úszva és könyörgött a vezető, hogy minél előbb találjak nekik való embert. Jaj, szegény jelentkezők! Hogy micsoda élettörténetek vannak, el sem hinnétek! Szívem szerint mindegyiket felvettem volna, hogy legyen munkájuk, de csak négy embernek van hely most. Azért eltettem mindenki elérhetőségét, mert nagyon szimpatikusak voltak. Istenem, milyen jó lenne, ha mindenkinek tudnánk munkát adni! Mennyi emberen segíthetnénk! De hát csak 4 pozíció szabad...Talán nem kéne ennyire a szívemre venni a sorsukat. Igaz, sokan voltak, akik többet is tehetnének  magukért.

A főnököm meg is dicsért, hogy micsoda teljesítmény volt ez. Rebesgette az előléptetést is, de már így is kiváló helyem van! 

2Sz3

Szeretem a munkámat. Sok emberrel találkozom nap mint nap, sok új embert megismerek. Ma is volt pár interjúm, oltári jól eldumcsiztam mindenkivel. Volt egy pasi is, akinek szemmel láthatóan nem csak HR-esként voltam szimpatikus. Nem mert kezdeményezni, de láttam a szemében. Hát, igyekeztem is csinosan felöltözni, ha már idegenekkel találkoztam ma. A hajamat is belőttem. Aztán az Ilcsivel, a vezér titkárnőjével ebédeltem, nagyon jót beszélgettünk közben - imádom, hogy mindent tud az emberekről! Hogy a Béla is a pénzügyről...Még ilyet! Na jó, nem pletyózom.

Délután a főnökömmel is leültünk beszélgetni a fizuemelésről. Tudod, a héten szóltam, hogy üljünk le beszélni, hiszen annyit teszek ezért a cégért! Ideje lenne megfelelően honorálniuk. Szerencsére megadta!

Jó érzés, hogy értékelik, amit leteszek az asztalra. 

bottom of page