top of page

A 4-es altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

A 4-es altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Bár tudom, hogy nincsenek jó képességeim, mégis teszek azért, hogy sikert érjek el az életemben. Ezért sokszor összekevernek egy másik típussal, a 3-assal. Bár láthatnák, hogy én feszültebb vagyok, mint ő. Nem könnyű ilyen képességekkel eredményre jutni, de tudom, hogy én be tudom bizonyítani, lehetséges. Időnként adódnak olyan helyeztek az életemben, amikor egy hajszálon függ minden, de van elég energiám hozzá, hogy átbillenjek a pozitív oldalra. Szeretek kockáztatni és általában jól is vagyok a bőrömben. Bár a mélyebb beszélgetések vége valahogy általában sírás lesz. 

SZOCIÁLIS

Talán sosem éreztem úgy, hogy a helyemen lennék. Azt mondják olyan vagyok, mint aki egy felhőn utazik egész életében, mintha nem tudnám, merre tartok. Hát valóban ritkán érzem úgy, na ezt most egy jó irány - és akkor sem sokáig. Nem szeretem, ha sok ember előtt kell beszélnem, vagy bármit tennem. Bár azt mondják, vannak a típusomban olyanok, akik végül közszereplők lettek, de gőzöm sincs, ők hogy csinálták. 

SZEXUÁLIS

Azt mondják, az a baj velem, hogy valahogy mindig azt sikerül meglátnom a világból, ami bennem nincs vagy az én életemből hiányzik. Sokszor hallottam már ezt (főleg a hozzám nagyon közel állóktól), bár én nem mindig veszem észre. Azt is hallottam már, hogy igen éles eszű vagyok - bár én ezt nem hiszem. Mások sokkal okosabbak nálam. 

bottom of page