top of page

1-es szárnyak vagy színezet

Don Richard Riso nyomán

Jellegzetesen egy alap típusba tartozunk, ám a színezet vagy egyes szerzők szerint "szárny" fontos, (sokszor ellentmondásos) elemekkel bővíti jellemünket. Mindenképp érdemes figyelembe vennünk magunk azonosításánál. Van, akinél nagyon erősen megjelenik, van, akinél alig érzékelhető. Van olyan álláspont - magam is ezt vallom -, hogy lehet jelen egyszerre mindkét szárny vagy színezet bennünk.

Ettől függetlenül mindenkinek van domináns szárnya vagy színezete, ami az Ennenagram körön a típusunk mellett elhelyezkedő két másik típus lehet. 

És igen, van különbség a 4-es színezetű 3-as és a 3-as színezetű 4-es között. Itt kezd igazán izgalmassá válni a rendszer. 

A színezetet vagy szárnyat angolul W-vel jelölik a "wing" kifejezés után. Jómagam Sz-el jelölöm, ami szerencsére magyarul jelölheti a színezete vagy akár a szárnyat is.

Imádom a magyar nyelvet! 

Airplane Wing

1Sz9

Idealistának tartanak. Meglehet, hogy így van, de szerintem fontos, hogy mindenki foglalkozzon a klímaváltozással! Tegnap is láttam, hogy valaki csak úgy elejt egy műanyag flakont! Értem én, hogy elejtette, de micsoda felelősségérzet van az ilyen anyában, aki két gyereket nevel? Milyen állapotban hagyományozza ezt a bolygót a két fiára? Képtelen vagyok mindenki után szaladni, hogy elmagyarázzam, ez így NAGYON nem jó így! Sajnos nem sok esélyt látok rá, hogy megváltozzon ez a világ. Felelőtlenek az emberek! Én csak saját fém kulcsomból iszom, nem vásárolok már évek óta műanyag flakonban semmit.

Így kéne tennie mindenkinek!

1Sz2

Nekem fontos a klímaváltozás, hiszen milyen Földet hagyományozunk így unokáinkra? A minap is egy anyuka két kisfiát kísérte az iskolába és közben elejtettek egy műanyag flakont. Annyi cókmók volt az anyukánál, hogy nem csodálom! Látszott, hogy csak úgy hirtelenjében felkapta a pakkokat indulásnál. Odasiettem és segítettem összerendezni kicsit a csomagokat, hogy kényelemesebben mehessenek tovább. Közben elmagyaráztam az anyukának és a két kisfiúnak, hogy miért annyira fontos, hogy ne szemeteljenek és hogy ne vegyenek máskor műanyag flakonos italokat. Anyuka nagyon köszönte a segítségemet, de nem nagyon akart végig hallgatni. Ezzel sajnos máskor is találkozom, állandóan sietős dolga van mindenkinek, pedig ez egy roppant fontos kérdés!

bottom of page