top of page

A 9-es altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

A 9-es altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Néha úgy érzem, étvágyam szinte kielégíthetetlen. Mondjuk én atléta alkat vagyok, de hallottam már olyanról is a típusom képviselői közül, akiknek két helyet kell foglalniuk a repülőn. De olyanról is olvastam, akinek az hoz megkönnyebbülést, ha szexuálisan könnyít magán. Találkoztam már olyannal is a típusom képviselői között, akinek a pénzből vagy az értéktárgyakból nem volt soha elég. Nekik az a fontos, hogy az övék legyen a legújabb, a legjobb. Nem szeretem, ha előkerül egy befizetetlen gázszámla, mert egyszer csak azon veszem észre magam, hogy eszem. Vagy bedobok egy pohár bort. Akkor megnyugszom. Nehéz volt ezt felismernem, mert szinte észrevétlen nyúlok a kaja után. 

SZOCIÁLIS

Képzeld, tagja vagyok egy klubnak, amit a Pisti ajánlott. Hát, beleszerettem. Annyira klassz emberekkel vagyok körülvéve. Hogy mi a neve? Hú, elfelejtettem, de képzeld, csodás helyen vannak az ülések! Jó, jó, hát nem mindegy, mi a téma, ha ilyen sok, egymást értő ember vesz körül? Már fel is kértek vezetőnek, de nem vállaltam el. Engem nem ez érdekel. Fontos, hogy tartozzak valahova. A lényeg, hogy részese lehessek az élménynek. Mondjuk a legutóbbi téma megmaradt, mert nem tetszett annyira. Azért megyek legközelebb is, persze. Tudod, szeretem az ilyet nagyon. 

SZEXUÁLIS

A legjobb az életben, amikor valakivel eggyé válhatok. Mintha összeolvadnánk. Ha ilyenkor megkérdeznék, meddig tartok én és hol kezdődik a másik, meg sem tudnám mondani. Én aztán tudom, mi az, hogy egységben lenni a másikkal. Szinte összeolvadunk. És mert annyira jó, szinte képtelenség szabadulnom. Tudod, szakítottunk a Lajossal. Ja nem most, már 4 éve. De olyan nehéz mást találnom. Hogy nem is keresek? Tudod, ragaszkodó típus vagyok. Tudod, én szeretem a szerelmemben, hogy ennyire erős! Mindig annyira meggyőzően érvelt! Képzeld, néha azon vettem észre magam, hogy beleettem a tányérjába. Hogy ő szerette-e? Nem tudom, nekem ez annyira természetes.

bottom of page