top of page

Az 5-ös típus altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

Az 5-ös típus altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Az én házam az én váram! Kell nekem a saját tér - talán mindennél fontosabb ez az életemben. Nem kell nagy tér, csak az enyém legyen. Van egy barátom, akit nagyon meg tudok érteni. Csaknem 3 évtizede tervezi, hogy épít magának egy önfenntartó házat. Már mindent tud a témáról, láttam a féltve őrzött terveit is. Már több olyan telek is volt, ami majdnem tökéletes volt. Most egy teherautóban él, de nem bánja. Van két fia, aki néha meglátogatja, de azt mondja hiába szereti őket nagyon, megkönnyebbül, mikor elmennek és nem bolygatják meg a nyugis környezetét. 

SZOCIÁLIS

Van pár tárgy az életemben - mostanában a kávéscsészém is ilyen, amik különös jelentőséggel bírnak. Nem bírta sokáig, letört a füle. Már ezeket sem tervezik 10 évnél többre. Van pár könyvem, amit időről időre elolvasok, vagy csak beleolvasok bizonyos részleteibe. Kölcsön ezeket a könyveket biztosan nem adom. Vagy csak annak, aki igazán megérdemli, és azok igen kevesen vannak. Mondták már többen, hogy miért nem mentem oknyomozó riporternek, mert valahogy mindig a háttérben zajló dolgok, a mögöttes sztori érdekelt. Annyi mindenre fényt derítettem már! 

SZEXUÁLIS

Gyerekkoromban mindig elismerték, milyen okos vagyok és valójában olyannak szerettek, amilyen voltam. Kicsit zárkózottnak, visszahúzódónak. Ma már inkább eljátszom, hogy jól érzem magam valahol, csak ne kelljen őszintén elmondani, mi van a fejemben. Ki nem állhatom a meglepetéseket és a nyomulós embereket.

bottom of page