top of page

A 7-es típus altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

A 7-es típus altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Imádok utazni, világot látni! Hogy sokba kerül? Nekem nem, hiszen a világ minden pontján vannak barátaim, akik annak a közösségnek a tagjai, akik között otthon érzem magam. Azon vagyunk, hogy ezt a világot egy sokkal szebb és kellemesebb hellyé tegyük! Anyukám sokszor mondja is, hogy több időt töltök velük, mint a saját családommal. De hát jobb olyanok között lenni, akikkel úgy igazán megérted magad, nem? Még ha most találkoztatok is először - hiszen olyan sokan vagyunk!

SZOCIÁLIS

Azt mondják, én vagyok a tökéletes pár. Már 15 éve ugyanabban a házban élünk és számomra tényleg a legfontosabb a család. Naponta álmodozom róla, hogy együtt bejárjuk az egész világot és megmutathatom a fiamnak, mennyi fantasztikus élményben lehet része ezen a csodálatos bolygón. Hát, ez még egyelőre álom, hiszen most sokkal fontosabb, hogy jó iskolákba járjon. Ha már gyereket vállaltam, hozok ekkora áldozatot érte. 

SZEXUÁLIS

Azt mondják, én egy kozmikus utazó vagyok, Hát nem tudom, de az tuti, hogy állandóan úton vagyok. Imádok utazni, hogy felfedezhetek, megízlelhetek minden kultúrát, minden sokszínűséget a világban. Voltam házas, de rájöttem, ez a kötöttség nem nekem való. Valahogy mindig máshova akart utazni. Barátom sok van! Imádom, mikor meglephetem őket és beállíthatok váratlanul egy utazásom során. Jó vendég vagyok, úgysem maradok sokáig, hiszen vár a következő kaland! Igaz, közben segítek megoldani a problémáikat, ezzel jobb kedvre derítve őket. 

bottom of page