top of page

A 8-as típus altípusai

Minden embert és állatot a fajfenntartás érdekében három elsődleges ösztön irányít. A létfenntartás - aminek célja a túlélés, a szexualitás - ami a fejfenntartást célozza és a szociális ösztön, ami a csoportokban, csoportban betöltött szerepünkre utal. 

Ezek szimbolizálják a boldogság utáni vágyunkat, ahogy ezeket megéljük, úgy kutatjuk a boldogságot. Amikor a robotpilótában vagyunk, ezen szenvedélyek egyike irányít minket - amit akkor boldogságunk kulcsának hiszünk. 

Ezek megtalálása és "összekötése" alap típusunkkal segít egy egészen pontos karakter típus meghatározásában - ami mondhatjuk úgy is, hogy "szabadulásunk kulcsa" azokból a "programokból", amik most megakadályozzák, hogy valóban teljes és boldog életet éljünk. 

Bár minden ösztön dolgozik bennünk, mégis a három közül van egy, ami igazán csábító lesz mindig - amivel "visszarántod" magad a robotpilótába. Ha próbáltál már olyan 3 lábú széken ülni, aminek az egyik lába rövidebb tudhatod, hogy ha kibillensz, mást látsz, mint annak előtte. Például a padlót. Más lesz a perspektíva.

Ha a létfenntartó típus Benned a legerősebb, túlélési stratégiákat építesz szociális és szexuális téren - olyan partnereket választasz, akik létfenntartó ösztöneit táplálják. Így aztán sebzettebbnek és idegesebbnek tűnsz a többi típushoz képest. Több időt töltesz biztonságod és túlélésed megteremtésével. 

Ha legerősebb Benned a szociális típus, úgy vélhetően szexuális szövetségeket kötsz, amik támogatják társadalmi környezetedet - és lássuk be, sokat jelenteken emberi kapcsolataid, sokszor azok túlélésed záloga. Sokszor életed a családi élet körül forog, szereted a csoportokat, a társadalmi környezet fontos Neked. Gyakran hívod a családot, mert erős a kapcsolat. Szereted a közös étkezéseket és jobban érzed magad egy jó beosztásban, mint kifutó fiúként vagy lányként.  

Ha a szexuális a legerősebb Benned, legfontosabb Számodra a párkapcsolat. Talán érezted vagy hallottad már, hogy karizmatikus személyiség vagy, akiből süt a szexualitás. Talán több - szexuális beállítottságtól függően - ellenkező vagy azonos nemű barátod van, hangsúlyos szexuális jelleged.  

Eli Jaxon-Bear nyomán

A 8-as típus altípusai

LÉTFENNTARTÓ

Nem vagyok nagy igényű, nekem csak az alapok kellenek. Kiválóan elvagyok akár egy papír bodegában is - így legalább nem kell megfelelnem senkinek. A túléléshez elég nekem, hogy legyen mit enni, mit inni és legyen fedél a fejem fölött. Valójában kiválóan elvagyok egy kocsi hátsó ülésén is akár, ha jót alhatok. Nincs szükségem senkire, megoldom magamnak az életemet.  

SZOCIÁLIS

Legfontosabbak a barátaim és a csapat. Nekem a barátság egy életre szól. Ha kell, meg is dolgozom érte. Nem szeretem, ha hamisság költözik közénk - akkor nyíltan kimondom, mit érzek, még ha fáj is a másiknak. A legfontosabb, hogy tiszta maradjon a viszony. Hogy az exem ott volt az esküvőmön? Hiszen most is barátok vagyunk! Ez így természetes. 

SZEXUÁLIS

A kedvesemmel mi ketten teljesen össze vagyunk kötve, így az sem gond, ha megcsal. Úgysem veheti át senki a helyemet. Nem csoda, hisz ma is udvarolok neki, így 25 év után is minden héten viszek virágot. Nem is nézett soha félre, minek? Mi egyek vagyunk! Hogy ki a főnök? Persze, hogy én!

bottom of page