top of page

7-es szárnyak vagy színezet

Don Richard Riso nyomán

Jellegzetesen egy alap típusba tartozunk, ám a színezet vagy egyes szerzők szerint "szárny" fontos, (sokszor ellentmondásos) elemekkel bővíti jellemünket. Mindenképp érdemes figyelembe vennünk magunk azonosításánál. Van, akinél nagyon erősen megjelenik, van, akinél alig érzékelhető. Van olyan álláspont - magam is ezt vallom -, hogy lehet jelen egyszerre mindkét szárny vagy színezet bennünk.

Ettől függetlenül mindenkinek van domináns szárnya vagy színezete, ami az Ennenagram körön a típusunk mellett elhelyezkedő két másik típus lehet. 

És igen, van különbség a 4-es színezetű 3-as és a 3-as színezetű 4-es között. Itt kezd igazán izgalmassá válni a rendszer. 

A színezetet vagy szárnyat angolul W-vel jelölik a "wing" kifejezés után. Jómagam Sz-el jelölöm, ami szerencsére magyarul jelölheti a színezete vagy akár a szárnyat is.

Imádom a magyar nyelvet! 

Above the Clouds

7Sz6

Szeretem, ha a körülöttem lévők mosolyognak. Mindent megteszek azért, hogy felvidítsam a környezetemet, így nekem is izgalmasabb az élet.

Belevágtam az építkezésbe, mert annyira vágytam egy házra, ahol biztonságban lehetünk. Aztán jött egy lehetőség, hogy körbeutazhatjuk Európát. Hát, az építkezésnek annyi lett. Bár alaposan végiggondoltam ezt a építkezést, tartottam is tőle, hogy nem sikerül majd befejezni. Dehát egy ilyen lehetőségre nem mondhattunk nemet!

Pillanatok alatt képes vagyok szerelembe esni, az annyira jó!

Sok kapcsolat volt már az életemben, de valahogy mindenkiből kiábrándultam, mert nem voltak elég romantikusak, pedig egyedül lenni nem szeretek. 

7Sz8

Belefogtam az építkezésbe egy éve. Ezek a kivitelezők! Elvárják, hogy állandóan ott legyek mellettük. Pedig nekem erre nincs időm, annyi minden van egyszerre!

Megmondtam az előző brigádnak, milyen burkolatok  kellenek, de nem olyat választottak. Hiába szóltam előre, hogy szeretem, ha úgy történnek a dolgok, ahogy én azt elképzeltem, tudom, mit akarok viszont látni. A vége az lesz, hogy millió dolgom mellett én fogom befejezni az építkezést. 

Szeretem, ha zajlik az élet. Dolgozom is, céltudatos is vagyok - az egyensúlyra viszont nagyon figyelek. Kellenek az élmények, amik feltöltenek energiával. Na nem a tengerparton lóbálni a lábam, mert attól kiver a víz. Szeretem az értékes dolgokat magam körül. Nem igen adom alább a legjobb autónál vagy laptopnál. Megbízhatatlan eszközzel nem lehet minőségi munkát végezni. 

bottom of page